Software architectuur

Goede architectuur zorgt ervoor dat applicaties onderhoudbaar, schaalbaar en testbaar zijn. Is je software traag, sterk verouderd toe aan vervangen? Nieuw bouwen hoeft niet enige antwoord te zijn.

Architectuur is het fundament van software. Goede architectuur zorgt ervoor dat applicaties onderhoudbaar, schaalbaar en testbaar zijn. Echter is vaak niet het geval. Door (foutieve) keuzes die eerder in het proces gemaakt zijn, lopen zij regelmatig tegen allerlei problemen aan. Het systeem is langzaam, breekbaar, er zijn veel bugs of de code is niet testbaar. Allemaal tijdrovende en kostbare problemen. 

Onderhoud

Nadat een applicatie in productie is gegaan begint de onderhoudsfase. Ook indien er nog actief wordt door ontwikkeld aan de software zal er onderhoud gepleegd moeten worden. Het meeste onderhoud kan en dient onderdeel van de normale ontwikkel cyclus te zijn. 

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid en elasticiteit zijn in huidige Software as a Service oplossingen vrij standaard begrippen. Als het drukker wordt schalen deze diensten op en als het rustiger wordt krimpen ze weer in. Bij veel oudere platformen en software oplossingen is dit niet het geval. Het op schalen betekend vaak extra server(fysiek of virtueel) aanschaffen en configureren. Ben je eindelijk opgeschaald is de drukte weer voorbij en zie je met server die al voor een bepaalde periode aangeschaft zijn.

Testen

Het testen van een applicatie voor oplevering is een belangrijk onderdeel van kwaliteitswaarborging en kostenbeperking op de lange termijn. Testen kan op verschillende vlakken worden uitgevoerd. Van testen op code niveau to een acceptatietest. Onderzoek wijst uit dat de kosten van hersteld hoger worden naarmate deze later wordt gevonden is het proces.

Cost Of A Bug
Hoe later de bug wordt gevonden hoe duurder.

 

Wil jij een architectuur die de productontwikkeling ondersteunt?

Wil je een stabiel product, met lage onderhoudskosten? Waarmee je in kunt spelen op de wensen van de business en snel kunt releasen op momenten dat dat echt nodig is? Dan is het van groot belang dat de architectuur dit ondersteunt. Wij helpen je graag om dit te realiseren. 

 

Overstappen met minimale impact op de business

Overstappen naar een nieuwe architectuur hoeft geen enorme impact te hebben op je business. Wij voegen stap voor stap nieuwe stukken code toe, terwijl de productie gewoon doordraait. We doen dus geen grote versie-updates, maar vooral veel kleine updates. Zo zorgen we ervoor dat de impact voor de business en de klanten een stuk kleiner is. 

 

Zijn de problemen hierboven herkenbaar?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek via [telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.