Maak IT beheersbaar

Projecten lopen altijd overtijd en uit budget. En als de release dan eindelijk daar is, zijn er altijd weer die vervelende bugs.

Projecten lopen altijd overtijd en uit budget. En als de release dan eindelijk daar is, zijn er altijd weer die vervelende bugs. De developers zitten met hun handen in het haar. Ze hebben het gevoel dat ze telkens achter de feiten aanlopen. Wat ze ook proberen, keer op keer vallen er stukken code om. 

Dit zijn allemaal signalen dat de basis niet op orde is. De code is niet testbaar en/of de architectuur voldoet niet aan de solid principles. Ontzettend vervelend voor alle betrokkenen, want je kunt het eigenlijk nooit goed doen.  

Hoe kun je dit veranderen? 

Stap 1: begin bij het fundament

Je begint bij de basis: de architectuur. Dit is het fundament van de software. Goede architectuur zorgt ervoor dat applicaties onderhoudbaar, schaalbaar en testbaar zijn. Dus wil je een stabiel product, met lage onderhoudskosten, waarmee je in kunt spelen op de wensen van de business én snel kunt releasen op momenten dat dat echt nodig is? Dan helpen wij je graag om jouw architectuur toekomstbestendig in te richten. 

Meer over architectuur

Stap 2: laat de code controleren

Als de architectuur ontworpen is volgens de solid principles, maar er toch regelmatig fouten zijn, dan is de kans groot dat het probleem zich in de code bevindt. Tijd voor een code review dus! Elke letter code die toegevoegd, veranderd of verwijderd wordt moet altijd langs een set andere ogen. Waarom? Om de kwaliteit van de code te kunnen waarborgen, het aantal bugs te verminderen en de leesbaarheid te vergroten. 

Wat voor de ene ontwikkelaar heel logisch is, kan door de andere als onbegrijpelijk worden gezien. Wij halen alle onduidelijkheden uit de code en zorgen ervoor dat iedereen er weer mee uit de voeten kan. Nu en in de toekomst. 

Stap 3: minimaliseer onderhoud en beheer

Het onderhouden en beheren de IT-landschap is een tijdrovende, kostenintensieve klus. Zeker wanneer de software verouderd is en niet meer ondersteund wordt. Of wanneer je klanten allemaal met verschillende versies werken. Dan wordt het onbeheersbaar. Ervaar je vergelijkbare uitdagingen? Dan is het misschien interessant om een overstap naar de cloud te overwegen. Dat hoeft niet in één keer met alle services. Je kunt ook stap voor stap migreren. Of kiezen voor een hybride oplossing. Wat je ook kiest, wij zorgen ervoor dat jouw IT-landschap weer veilig, schaalbaar, herbruikbaar en future proof wordt.

Meer over veilig overstappen naar de cloud

Dus, heeft jouw systeem vaak last van performance problemen?

Neem dan contact met ons op via 085 - 130 4174 of stuur ons een e-mail. Dan maken we samen jouw IT-landschap weer beheersbaar.