Webshop

Een webshop is een website van een bedrijf waar online via producten kunnen worden verkocht. Het online verkopen van producten valt onder de noemer e-commerce. Een webshop bestaat vaak uit verschillende onderdelen.

  • Webshop software
  • Betaalprovider
  • ERP systeem

Deze systemen zorgen vaak samen voor de afhandeling van een bestelling. 

Aanbieders

Veel webshops maken gebruik van standaard webshop oplossingen waarin allerlei mogelijkheden worden geboden tot het verkopen van producten. Het grote voordeel van deze platforms is dat je zonder technische kennis een webshop kan starten. Enkele voorbeelden van webshop leveranciers zijn Shopify, Lightspeed.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een leverancier van je webshop is het belangrijk dat je van te voren een aantal zaken goed controleert.

Koppelingen

Welke standaard koppeling zijn er en wat zijn de kosten hiervan? Krijg je te maken met verschillende prijzen bij meer verkopen of betaal je een all-in prijs.

Is er een API beschikbaar

Meeste webshop aanbieders bieden een API aan om te kunnen koppelen met verschillende pakketten. Het kan voorkomen bij kleine partijen dat deze niet zo uitgebreid zijn als je zou willen. Laat je daarom goed adviseren.

Aanpasbaarheid

In hoeverre kan de webshop aangepast worden? Zijn er bijvoorbeeld standaard thema's beschikbaar of kan een thema laten ontwikkelen zodat deze bij jou huisstijl past? 

Kan je makkelijk simpele wijzigingen doorvoeren zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt?