Een API laten ontwikkelen

Waarom zou je een API moeten ontwikkelen bij je applicatie? Wat komt erbij kijken en wat krijg je ervoor terug? Logische vragen als je een budget hebt en dit wilt toekennen aan bepaalde functionaliteiten.

Ontsluiten van data

Het gebruik van API maakt het makkelijk om informatie te ontsluiten. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk nieuwe functionaliteit te ontwikkelen voor de applicatie. Hetzij door interne ontwikkelaars of externe ontwikkelaars.

Denk hierbij aan een webshop. Via een API wordt de voorraad ontsluiten van de verschillende producten. Op basis van deze informatie kan een partij een inkoop systeem ontwikkelen. Indien een inkooporder binnen komt zou het externe systeem ook automatisch via deze API de nieuwe voorraad kunnen boeken.

Flexibiliteit in ontwikkeling

Het aanbieden van een API bied maakt je als bedrijf flexibel. Het is mogelijk om achterliggende structuren aan te passen zonder dat directe gevolgen heeft. Zolang de API hetzelfde blijft voor de buiten wereld blijft alles gewoon functioneren. 

Het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit is een stuk eenvoudiger.

Low code / no code koppelingen

Het aanbieden van een API maakt het tevens mogelijk om op een gemakkelijke manier koppeling te leggen tussen twee systemen. Hier is minder technische kennis voor nodig en er kan vaak in relatief korte tijd een koppeling worden gerealiseerd.